We durven allemaal weleens een goede nachtrust te onderschatten. Ach, een uurtje minder slaap hier en daar, kan toch niet echt kwaad? Maar eigenlijk weten we beter: goed slapen is een belangrijk onderdeel van een gezonde levensstijl. Wilt u overdag goed functioneren, dan is voldoende lang én comfortabel slapen echt een must. Ondervindt u problemen om lekker in te dommelen? Dan hebben we 5 gouden tips voor u:
1. Bewegen is the key
Door voldoende te bewegen en buiten te zijn leeft u gezonder. Een halfuurtje fysieke activiteit kan uw slaapkwaliteit opmerkelijk verbeteren. Beweeg liefst zo veel mogelijk in de buitenlucht. Natuurlijk daglicht doet namelijk wonderen! Ga wandelen met uw hond of doe enkele stretchoefeningen. Het helpt niet enkel uw nachtrust te verbeteren, maar het heeft ook een ontspannend effect!
2. Vermijd blauw licht
Met blauw licht vermijden bedoelen we eigenlijk uw schermtijd beperken. Blauw licht, schermlicht dus, triggert uw hersenen - waardoor u alerter wordt. En alert hoeft u dus niet bepaald te zijn als u in bed kruipt. Veel schermtijd vlak voor u gaat slapen is daarom geen goed idee. Zeg vaarwel tegen uw smartphone, laptop of tablet een uurtje voor u gaat slapen en u zult slapen als een roosje!
3. Comfort
We gaan het niet onder stoelen of banken steken. Een goede nachtrust begint natuurlijk met het nodige comfort. Een goed bed in combinatie met de juiste matras en bedbodem helpen om u zorgeloos te laten wegdromen. Een goede matras zorgt ervoor dat uw slaaphouding verbetert en dat u makkelijker in een diepe slaap valt. Heerlijk!
4. Bye bye koffie!
With enough coffee, anything is possible… Dat klopt, maar beter slapen gaat u er niet mee doen! Energiedrankjes en koffie hebben een nadelig effect op uw slaap doordat ze de aanmaak van uw slaaphormoon verhinderen. U vermijdt best cafeïne 4 tot 6 uur voor u gaat slapen.
5. Stress? Nooit van gehoord!
In stresssituaties maakt uw lichaam cortisol aan. Cortisol wordt daarom ook wel het stresshormoon genoemd. Uw bijnieren maken het hormoon aan als u uw angstig voelt. Tegelijk maakt ons lichaam daardoor minder melatonine aan. Melatonine is het slaaphormoon en komt in uw lichaam vrij wanneer het donker wordt. Uw lichaam maakt zich dus letterlijk klaar om te slapen. Als u stress ervaart vlak voor u gaat slapen, maakt uw lichaam echter meer cortisol aan, waardoor het geen gevoel krijgt dat het tijd is om te gaan slapen. Dus: minder stress en cortisol, meer melatonine, graag!
Wilt u een goede nachtrust? Kijk naar ons aanbod matrassen, bedden en zo veel meer in onze webshop!